Érdemes most részvényt vásárolni?

Nem tudjuk, mit hoz a jövő, de minden bizonnyal egy pillantást vethetünk a tőzsdére, hogy felmérjük, vannak-e olyan trendek, amelyek segíthetnek megalapozott döntést hozni arról, hogy most megfelelő-e az időzítés a részvényekbe való befektetésre.

Befektetési trendek

Néhány tapasztalt befektető azon az állásponton van, hogy jó olyan időszakban vásárolni, amikor a részvénypiacok stagnálnak, mivel így többet kapunk a pénzünkért, és befektetéseink értéke emelkedni fog, amikor a piac ismét élénkülni kezd. Mások viszont úgy gondolják, hogy soha nem jó ötlet időzítésre alapozni a döntést. Szerintük a pozitív hozam elérésének legjobb módja a hosszú távra történő gondolkodás.

De az is ketté osztja a befektetőket, hogy milyen részvényt érdemes vásárolni. Vannak, akik úgy gondolják, hogy inkább az energiaválságnak kitett vállalkozásokba éri meg befektetni, mivel bíznak abban, hogy a válság enyhülésével a részvényeik ismét felpörögnek majd. A másik csoport viszont az olajtermelők részvényeinek vásárlására esküsznek, mivel úgy gondolják, hogy az energiaválság a közeljövőben is folytatódni fog.

Hogy ki melyik csoporthoz szegődik, az egyéni döntés kérdése, de az alábbi három tippet nem árt szem előtt tartani.

Tippek a pénzügyi válság idején történő befektetéshez

Az első és legfontosabb, hogy maradjunk nyugodtak. Bár az ukrajnai háború és a megélhetési költségek válsága sok érzelmet felkavart, de senkinek sem fog használni, ha nem maradunk racionálisak a befektetéseinket illetően.

Továbbá a részvény vásárlás előtt gondoljuk át a céljainkat, és mérjük fel a jelenlegi körülményeinket, hogy elkerüljük a kockázatos befektetéseket.

Végül pedig fontos, hogy ne egyszerre egy nagy összeget fektessünk be, hanem “csepegtessük” a pénzünket. Ez segíthet kiegyenlíteni a hozamokat, abban a reményben, hogy hosszabb távon megtérülnek és növekednek majd.